Foto acupunctuur
Praktijk voor Acupunctuur en Chinese kruiden-geneeskunde
Foto chinese kruiden
moxa

Workshop fertility yoga

Workshop fertility yoga

Verbeter je vruchtbaarheid en/of bereid je voor op IVF door middel van fertility yoga.

Deze workshop combineert Yin Yoga met principes uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Je leert de juiste houdingen die een positieve invloed hebben op de hormoonbalans, vruchtbaarheid en die stress doen verminderen. De yogaposes en ademhalingsoefeningen stimuleren de meridianen en voeden de energieën die voorwaardelijk zijn voor een goede vruchtbaarheid en ovariële respons bij IVF.

Linda Hazenberg is al meer als 18 jaar werkzaam als acupuncturist met een specialiteit op het gebied van gynaecologie en fertiliteit. Klaske Ruschke is een zeer ervaren Yin Yoga docente. Samen hebben ze deze workshop Fertility Yoga opgezet om vrouwen te leren hoe ze op een bewuste en verantwoordelijke manier, hun energiebalans en vruchtbaarheid kunnen verbeteren.

Deze 4 uur durende workshop bestaat uit drie onderdelen:

Uitleg over de basisprincipes van de Chinese Geneeskunde met betrekking tot de cyclusregulatie, de energetische onderverdeling van de vier verschillende fasen van de cyclus en inzichten met betrekking tot vruchtbaarheid. Ook komen de belangrijkste Yin Yoga richtlijnen aan de orde en leefstijl en voedingsadviezen.

Tijdens het posture lab gaan we aan de slag met de verschillende yogahoudingen. Welke houdingen belangrijk zijn tijdens de verschillende fasen van de cyclus en welke kun je doen gedurende een IVF traject. Ook besteden we veel individuele aandacht aan de juiste uitvoering van de houdingen en eventuele
persoonlijke aanpassingen. Zodat iedere deelnemer na afloop van de workshop instaat is thuis zelfstandig aan de slag te gaan.

Om de effecten van de Yoga op lichaam en geest te kunnen ervaren sluiten we de workshop af met een
Yoga les. Hierin kun je ervaren hoe het is om met aandacht in de houdingen te verblijven en wat het effect
hiervan is op jou lichaam.

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga is een yogastijl waarin principes uit de Traditionele Chinese geneeskunde worden gecombineerd met houdingen uit de Hatha yoga. Het is een yogavorm waarin diepe ontspanning, mindfulness, bewegelijkheid en stimulatie van energie (Qi) samenkomen.
Bijna alle houdingen in Yin Yoga zijn zittend of liggend en de houdingen worden gedurende een aantal minuten aangehouden. Tijdens de houdingen maken we gebruik van de zwaartekracht in combinatie met ontspanning, acceptatie en loslaten om dieper in een houding te zinken. Bij Yin yoga wordt ook tussen de houdingen door langzaam en bewust bewogen. En is er ruim de tijd om na te voelen wat een houding met het lichaam heeft gedaan.

Elk lichaam is anders en daarom wordt er veel gebruik gemaakt van zogenaamde props. (kussens, blokken en bolsters) om het lichaam te ondersteunen waar dat nodig is. Op deze manier kun je het lichaam beter ontspannen en de aandacht naar binnen richten.
Als een kinderwens niet vanzelfsprekend in vervulling gaat kan dit gepaard gaan met stress waardoor je meer in je hoofd gaat leven. Yin Yoga is een hele effectieve manier om weer beter contact te maken met je lichaam, stress te verminderen en vitale energieën te stimuleren.

Fertility Yoga Workshop

Zaterdag 16 November 2019
Locatie: Yoga Oosten, Voortsweg 204 B, 7523 CK Enschede
Tijd: start workshop om 13:30 - 17:30 Ontvangst vanaf 13:00
Kosten: 75 Euro (inclusief uitgebreide syllabus) (max 10 deelnemers)
Aanmeldingen: via de website www.chimed.nl email: linda@chimed.nl of 06-38554458