Foto acupunctuur
Praktijk voor Acupunctuur en Chinese kruiden-geneeskunde
Foto chinese kruiden
moxa

Pre-Birth Acupunctuur

Pre-Birth Acupunctuur

2 roze kleine schoentjes voor baby

Pre-Birth Acupunctuur bestaat uit een serie acupunctuur behandelingen in de laatste weken van de zwangerschap. Onderzoek heeft aangetoond dat de acupunctuur behandeling de gemiddelde duur van de bevalling significant verminderd. 

In de praktijk blijkt dat Pre-birth acupunctuur een ideale methode is om je voor te bereiden op een zo efficiënt mogelijke bevalling. We beginnen de behandeling meestal in de 37e week. Middels de acupunctuur wordt het lichaam langzaam voorbereid op de bevalling. Daarnaast wordt er individueel ingegaan op eventuele zwangerschapklachten die zich op dat moment voor kunnen doen zoals, zuurbranden, hoge bloeddruk of slapeloosheid. Ook voor vrouwen die gespannen zijn voor de bevalling is Pre-Birth acupunctuur een uitkomst.

Vrouwen die acupunctuur hebben gehad ter voorbereiding op de bevalling hebben minder kans op medische interventies tijdens de bevalling. Dat geld ook voor het medisch inleiden van de bevalling. 
Door de acupunctuur kan de positie van de baby worden geoptimaliseerd. Kort voor de bevalling worden punten gekozen die de rijping van de baarmoedermond stimuleren en de dilatatie bevorderen. Middels acupunctuur kun je een bevalling inleiden en tijdens een bevalling kan acupunctuur gebruikt worden om pijn te verminderen.

Partnersessie

Het is mogelijk om tijdens één van de Pre-Birth behandelingen je partner mee te nemen. In deze partnersessie nemen we een aantal acupressuur punten en technieken door die tijdens de bevalling gebruikt kunnen worden om pijn te verminderen of om juist weeën te stimuleren.  

Uit een placebo-gecontroleerde studie blijkt dat acupunctuur de tijd van bevalling kan verkorten. In een studie bij 100 zwangere vrouwen is gekeken hoe lang de geboorte duurt. Het was een studie die gedaan werd binnen het universitaire ziekenhuis van Oslo, in Zweden. Met acupunctuur duurde de bevalling significant korter, een winst van 1,7 uur. Ook was er minder van het hormoon oxytocine nodig tijdens de bevalling, en ook die reductie was significant. De uitdrijffase van het kindje was significant korten met acupunctuur.