Foto acupunctuur
Praktijk voor Acupunctuur en Chinese kruiden-geneeskunde
Foto chinese kruiden
moxa

Over Chimed

Over Chimed

Linda Hazenberg-van Beek

Chimed is de praktijk voor acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde van Linda Hazenberg.
Mijn acupunctuuropleiding heb ik afgerond in 2000, bij het Anglo Dutch Institute for Oriental Medicine. Onder leiding van Ted Kaptchuk heb ik daar een begin gemaakt met de opleiding Chinese kruidengeneeskunde en heb dit later bij de TCMA te Amsterdam afgerond.

Mijn visie is het bewerkstelligen van een integratie van de Chinese geneeskunde binnen de reguliere zorg. Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) is een geneeskundig systeem dat al enkele duizenden jaren oud is. Het heeft een eigen wijze van het stellen van een diagnose en kent verschillende behandelvormen. In een moderne westerse samenleving is de Chinese geneeskunde dan ook uitermate geschikt om een brug te slaan naar de westerse reguliere geneeskunde. Vooral als het gaat om complexe ziektebeelden vind ik het belangrijk de reguliere zorg niet af te wijzen, maar juist krachten te bundelen.
Tegelijkertijd zie ik de Chinese geneeskunde niet alleen als een complementaire behandelmethode.
In veel gevallen kan behandeling middels acupunctuur en Chinese kruiden een goed alternatief zijn.

Mijn praktijk is gevestigd in het therapie centrum Enschede. Indien nodig werk ik samen met mijn collega’s fysiotherapie en osteopathie, omdat diverse behandelmethodes elkaar kunnen versterken.
Speerpunten in mijn praktijk zijn behandelingen van gynaecologische klachten, fertiliteitsproblemen, auto-immuunaandoeningen en oncologie.