Foto acupunctuur
Praktijk voor Acupunctuur en Chinese kruiden-geneeskunde
Foto chinese kruiden
moxa

Onvruchtbaarheid bij mannen

Onvruchtbaarheid bij mannen

Vader met kind op de borst staand

Voor veel stellen is ongewenste kinderloosheid een belastend probleem.  Dat in de helft van de gevallen de mannelijke onvruchtbaarheid ook een rol speelt wordt vaak genegeerd of vergeten. Dat komt omdat de westerse geneeskunde weinig mogelijkheden kent om onvruchtbaarheid bij mannen te behandelen.  Alle moderne westerse technieken zijn ontwikkeld om het probleem van verminderde vruchtbaarheid bij mannen te omzeilen. IVF en ICSI zijn geen behandelingen voor mannelijke onvruchtbaarheid maar behandelstrategieën. En zelfs voor het tot stand komen van een bevruchting bij IVF zijn kwalitatief goede zaadcellen nodig.

Chinese Geneeskunde kent meer mogelijkheden om de zaadkwaliteit bij mannen te verbeteren. Met behandeling door Chinese kruiden en acupunctuur kunnen we de concentratie, bewegelijkheid en vorm van de zaadcellen verbeteren.

Bij de behandeling word gekeken naar de medische voorgeschiedenis. Er zijn aandoeningen die de vruchtbaarheid beïnvloeden zoals; diabetes, de bof, niet ingedaalde testikels, varicocele etc. Maar ook het gebruik van bepaald medicijnen of drugs, alcohol en nicotine spelen een rol.

Naast de pols en tong diagnostiek volgens de Chinese Geneeskunde maken we ook gebruik van de gegevens uit de semenanalyse. Deze gegevens worden vertaald naar de Chinese Geneeskunde en spelen een belangrijke rol in het opstellen van een behandelplan.

Omdat de spermatogenese, dat wil zeggen de ontwikkeling en rijping van zaadcellen, ongeveer 75 dagen duurt neemt de behandeling ook minimaal 4 maanden in beslag.

Chinese Geneeskunde kan een uitkomst bieden bij;

  • Varicocele
  • Oligospermie
  • Sommige vormen van Azoospermie
  • Asthenozoospermie
  • Teratozoospermie
  • Problemen met de viskoziteit
  • Antilichaampjes in het sperma