Foto acupunctuur
Praktijk voor Acupunctuur en Chinese kruiden-geneeskunde
Foto chinese kruiden
moxa

Gezond gewicht en acupunctuur

Gezond gewicht en acupunctuur

Uit een onderzoek van het RIVM uit 2012 blijkt dat 60% van de mannen en 44% van de vrouwen, tussen de 30 en 70 jaar, overgewicht hebben. Bij kinderen ligt dat percentage tussen de 13-14%. Uit voedselconsumptie peilingen is gebleken dat de gemiddelde Nederlander te weinig gezonde voeding binnenkrijgt. We eten te weinig groente, fruit, vis, vezels en te veel ongezonde vetten.

Bij het ondersteunen van het bereiken van een gezond gewicht met behulp van Chinese Geneeskunde is een van de belangrijkste doelstellingen dan ook het verbeteren van het eetpatroon. Hierbij wordt gebruik gemaakt van principes vanuit de natuurvoeding en de Chinese voedingsleer.

De Chinese geneeswijzen laten een geheel eigen kijk op gezondheid zien en dus ook op het probleem van overgewicht en afvallen. In de praktijk blijkt dat door het herhaald uitproberen van diverse diëten, en de schommelingen in lichaamsgewicht de energiebalans is verstoord. Vaak ontstaan er maag- en darmklachten, problemen met de ontlasting, vermoeidheid, e.d. Ook functioneert de basale stofwisseling onvoldoende door het volgen van extreme en ongezonde diëten.

Met acupunctuur wordt de energiebalans weer hersteld en de stofwisseling geactiveerd. Daarnaast krijgt u een persoonlijk voedingsadvies. Geen dieet ! Tijdens de behandeling is het de bedoeling dat u met behulp van de adviezen en voorlichting leert wat voor u een gezond voedingspatroon is. Zodat u niet alleen een gezond gewicht bereikt maar ook in staat bent dat op langere termijn vast te houden.