Foto acupunctuur
Praktijk voor Acupunctuur en Chinese kruiden-geneeskunde
Foto chinese kruiden
moxa

Acupunctuur bij vermoeidheid

Acupunctuur bij vermoeidheid

Vermoeide vrouw

Er zijn nogal wat oorzaken voor vermoeidheid. Door overmatig sporten bijvoorbeeld, of na een operatie of ziekte. Als bijverschijnsel van medicijngebruik,of als gevolg van een interne aandoening. In het algemeen is vermoeidheid kortdurend en herstelt het organisme zich snel. Maar als de klachten aanhouden of het dagelijkse leven gaat beïnvloeden, dan is het zaak om er iets aan te doen. Dat geldt zeker ook voor vermoeidheid die het gevolg is van stress want anders kan dit leiden tot overspannenheid, depressie of burnout. Acupunctuur is een prima behandelmethode tegen vermoeidheid.

Lichamelijk of geestelijk moe?

De ene vermoeidheid is de andere niet. We kunnen geestelijk moe zij, lichamelijk of een combinatie van beide. Bij lichamelijke vermoeidheid voelt het lichaam of de ledematen (lood) zwaar aan. Er is nauwelijks energie om nog iets te ondernemen. Bij geestelijke vermoeidheid is er sprake van een zwaar gevoel in het hoofd en een zekere dufheid. Sommige mensen spreken van een wattenhoofd, vaak gecombineerd met verminderde concentratie en lusteloosheid. Voor beide vormen geldt dat deze een gedeelte van de dag aanwezig kunnen zijn of voortdurend.

Acupunctuur bij vermoeidheid

Belangrijk is uit te zoeken wat de oorzaak van de vermoeidheidsklachten is. In een eerste vraaggesprek zal dan ook uitgebreid worden ingegaan op uw functioneren, zowel lichamelijk als emotioneel. Dat ligt geheel in de lijn van de acupunctuur die de mens immers in zijn totaliteit beschouwt. De behandeling zal er, afhankelijk van de oorzaak, in het algemeen op gericht zijn om de zelfgenezende kracht van het organisme te stimuleren. Bij ernstige vermoeidheidsklachten wordt veelal ook gebruik gemaakt van kruiden.